Pastís de formatge amb base cruixent de galeta

pastis-de-formatge

Aquesta deliciosa recepta de pastís de formatge me la va preparar la meva amiga Bea per al meu aniversari, i em va encantar! Jo hi he afegit una base de galeta Maria que li dóna un contrast cruixent irresistible. És fàcil de fer i queda espectacular, ideal per sorprendre en qualsevol celebració o per donar-te un caprici dolç.

Ingredients

Per a la base:

  • 1 paquet de galetes Maria

  • 1-2 cullerades de mantega

Per al farcit:

  • 150 g de formatge rulo de cabra

  • 350 g de formatge cremós estil Philadelphia

  • 3 ous

  • 15 g de Maizena

  • 100 g de sucre

  • 250 ml de nata líquida (mínim 35% de matèria grassa)

Elaboració pas a pas

  1. Preescalfa el forn a 200 ºC.

  2. Prepara la base:

    • Tritura les galetes fins que quedin ben fines.

    • Fon la mantega i afegeix-la a les galetes triturades. Barreja fins que quedi una massa humida.

    • Distribueix la mescla al fons d’un motlle rodó cobert amb paper de forn, pressionant bé perquè quedi compacta.

    • Enforna-la durant uns 8-10 minuts, fins que estigui lleugerament daurada i cruixent. Deixa refredar una mica.

  3. Prepara el farcit:

    • En un bol gran, posa el formatge de cabra, el formatge cremós, els ous, la Maizena, el sucre i la nata.

    • Bat-ho tot amb la batedora fins que quedi una crema homogènia i sense grumolls.

  4. Munta el pastís:

    • Aboca la crema de formatge sobre la base de galeta ja enfornada.

    • Enforna durant 45-50 minuts, o fins que veigis que el centre comença a quallar (és normal que encara sembli una mica tremolós al mig).

  5. Refredar i servir:

    • Deixa refredar el pastís dins el forn amb la porta entreoberta uns 15 minuts, després deixa’l refredar del tot a temperatura ambient.

    • Guarda’l a la nevera almenys 4 hores abans de servir-lo (millor d’un dia per l’altre).

✨ Pots decorar-lo amb una mica de mel, fruits secs o melmelada per donar-hi un toc final!

Comentaris