Receptes en català - receptes tradicionals catalanes - receptes de la cuina catalana

Traductor

dijous, 24 d’octubre de 2019

Pastís d'aniversari fàcil



Aquesta recepta és la que hem fet tota la vida a casa per als dies d'aniversari.

Ingredients
3 ous.
Un rajolí de suc de llimona.
1 iogurt natural
1 mida de iogurt d'oli de girasol o margarina vegetal.
2 mides de iogurt de sucre.
3 mides de iogurt de farina
1 sobre de llevat químic (tipus Royal)
Melmelada al gust
Nocilla al gust
Decoració


Es posa a escalfar el forn a 180°.
Si volem que quedi amb un extra d'esponjositat, separem les clares dels rovells i afegim a les clares un rajolí de llimona i una cullerada de sucre del què correspon a la coca al vas de la batedora i amb les varetes es bat fins a aconseguir el punt de neu.

A part, en un bol, es posen el iogurt, els rovells, el sucre i l'oli i es barreja amb una cullera de fusta. S'hi afegeix el llevat i la farina i es barreja bé (pot ser amb la batedora).
Després, s'hi afegeixen les clares al punt de neu i, amb la cullera es va barrejant, com si s'emboliqués, suaument.

Es prepara un motlle folrant-lo amb paper d'alumini o de forn, es posa la massa i enfornem.
Al cap de 20 minuts es controla.
Quan ja està cuit (clavant un ganivet i que surti net) es treu i es deixa refredar.

Un cop feta la coca, la tallem pel mig i li posem la melmelada. Nosaltres, normalment, li posem de maduixa o préssec.
A sobre posarem Nocilla i decorarem al gust de la persona de qui és l'aniversari. A casa solem posar una figureta o joguina petita sobre algun tema que li pugui agradar a qui fa anys.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada