Aquestes rosquilles són ben fàcils de fer, i bones..... vaig trobar la recepta a internet i la vaig adaptar, principalment, les mides....
- Abans de parlar dels ingredients, que es basen en una mida de recipient, parlarem de la mida.... si utilitzeu un mida de got o de iogur, tindreu rosquilles per un munt de gent..... jo utilitzo una mida, ( un recipient de puré de fruites que és com mig iogur...)petitona, es veu a la foto...
Ara anem pels ingredients!!!
Ingredients:
- 1 ou.
- 1 mida d'oli.
- 1 mida de sucre.
- 1 mida de llet.
- 1 mida d'anís (licor)
- 1/2 sobre llevat tipus Royal
- Farina... la que admeti.... (1/2 quilo, mínim)
- canyella en pols, ratlladura de pell de llimona, oli de girasol per fregir i sucre per guarnir al final...
Procediment:
- En un bol gran, barregem l'ou, el sucre, l'oli , l'anís, la llet, una cullerada de canyella molta i la pell d'una llimona, ratllada.
- Es bateix ( Jo ho faig amb la betedora elèctrica )
- S'afegeig el llevat i, poc a poc , la farina.... anem incorporant poc a poc i afegint farina.... remenem primer amb una cullera de fusta fins que podem amassar amb les mans....
- Fem una bola que no s'enganxi als dits i ho deixem reposar una estona, tapat.
- Posem una paella al foc i escalfem oli, que ens cobreixi les rosquilles...
- Mentre s'escalfa l'oil, preparem la massa fent boletes, no gaire gans, jo les faig més petites que un ou..
- Preparem un plat amb paper absorbent i una safata per presentar-les.
- Quan l'oli sigui ben calent, anem agafant les boletes, amb els dits una mica untats d'oli, perquè no s'enganxin, i els donem rapidament la forma de rosquilles, allargant-les amb les dues mans, (com un xurro) i juntant les puntes.
- Les fregim, donant la volta quuan siguin rosses i les posem a escórrer en el paper...
- Les passem a la safata i els posem canyella i sucre...
- Bon profit!!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada