Pollastre al vi blanc
Ingredients:
- Pollastre trossejat, especialment, quarters del darrere i ales.
- Un gra d'all.
- Una ceba.
- Una mica d'oli (d'oliva) pel pollastre i oli (de girasol) per fregir les patates.
- Un gotet de vi blanc
- Aigua o brou.
- Sal i pebre.
- Patates tallades a tires, per fregir a part.
Procediment:
En una cassola, no gaire fonda, posem una mica d'oli d'oliva i afegim l'all tallat a trossets molt petits. Remenem i afegim la ceba i el pollastre. Posem sal i pebre al pollastre.
Deixem que vagi enrossint... l'anem girant fins que agafi bon color.
Afegim el vi blanc, que vagi agafant el gustet... abaixem el foc i deixem coure poc a poc, tapadet...
Vigilem que no perdi tot el líquid... anem afegint aigua o brou i que es vagi fent...a foc fluix...
Quan estigui fet, amb una miqueta de salsa tanquem el foc i el deixem reposar tapat.
A part, fregim les patates i les posem a la cassola, sense remenar... que surtin a taula ben cruixents...
La salsa admet una picada, alguna herba aromàtica, com farigola, romaní o llorer... també podem posar tires de pebrot verd...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada