CANELONS DE L'ESCUDELLA

 Per aprofitar la carn d'olla de l'escudella, us proposem fer uns canelons.
Heu de fer l'escudella amb la previsió dels canelons, jo, de tall, he posat un bon tros de vedella (del caldo) i un quarter de pollastre. També aprofito verdures com la pastanaga, el nap i la patata, els cigrons, la col i la mica de pilota que ha sobrat.

INGREDIENTS:
  •  Un paquet de plaques de canelons.
  • Carn d'olla i verdures de l'escudella.
  • Una ceba gran.
  • Oli,(no gaire)
  • Dos dits de got de vi.
  • Sal i pebre.
  • Una mica de tomàquet (ratllat, fregit, en salsa...)
  • Bolets (moixernons, xampinyons o els que tingueu, frescos, congelats o de llauna.
  • Un sobre de preparat per betxamel (no tinc paciència per fer-la)
  • Mig litre de llet.
  • Formatge ratllat.
PREPARACIÓ:

En una paella gran, posem un rajolí d'oli i quan estigui calent i afegim la ceba, tallada molt petitona. Deixem que es vagi fent a foc lent i, quan estigui a mitges hi aposem els bolets talladets.
Mentre, piquem les sobres de l'escudella. Jo us recomano una picadora de manivela de les de tota la vida (la de la foto)perquè queda molt bé. Si no en teniu, utilitzeu la picadora elèctrica, el que passa es que queda més enganxat.
Quan la ceba estigui rossa, afegiu el que heu picat, el tomàquet, sal i pebre al gust (podeu rectificar després, si no us passeu) i el vi.
Remeneu perquè es barregin els sabors i reserveu.
En una olla gran, bulliu les plaques de canelons segons les instruccions. Quan ja estiguin, no els poseu aigua freda per refredar, que es poden trencar. Poseu-la tèbia  fins que no us cremeu i ja els podeu farcir i anar posant en una safata que vagi al forn. Jo acostumo a posar una mica de salsa de tomàquet al fons de la safata, o una mica d'oli.
Feu la betxamel, tal com s'indica en el sobre (o, si en sabeu i teniu paciència, feu-la de veritat) i poseu-la damunt els canelons.
Escampeu el formatge ratllat al damunt, gratineu i... a menjar

Una idea molt ràpida de farcir canelons són els espinacs a la crema congelats amb dauets de pernil dolç o bacon.



Comentaris