Receptes en català - receptes tradicionals catalanes - receptes de la cuina catalana

Traductor

dijous, 4 d’octubre de 2012

SOPA DE PEIX

INGREDIENTS:
  • Peix pel brou: poden ser restes (cap, espines,...) de lluç, rap, els caps de les gambes... També es pot utilitzar brou de peix envasat.
  •  Peix per la sopa: gambetes pelades, potes de calamars ben picadetes, peix blanc sense les espines,...
  • Verdures: una ceba grosseta, all, pastanaga, tomàquet, julivert.
  • Un grapat d'avellanes torrades.
  • Opcional: un ou dur.
  • Oli, sal, una mica de pebre.
REALITZACIÓ:

Jo utilitzo dues cassoles:
En una, faig bullir el peix, uns deu minuts, i el deixo refredar una mica. trec el peix i separo la part sense espines que puc aprofitar.
A l'altra, hi preparo el sofregit amb les verdures talladetesi, quan ja està fet, i afegeixo les avellanes i ho passo per la batedora.
Hi afegeixo el caldo de bullir el peix (o el brou envasat) i el peix sense espines, una mica esmicolat, les potes dels calamars ben talladetes, les gambetes, etc.
Això ho puc preparar amb temps i, uns vint minuts abans de dinar, hi poso un grapadet d'arròs.
L'ou dur hi dóna consistència. Es pot posar al començament i passar-lo per la batedora o després, ben picadet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada