Receptes en català - receptes tradicionals catalanes - receptes de la cuina catalana

Traductor

dimecres, 25 de gener de 2012

PASTÍS DE PINYA I CREMA


Ingredients:

Per la coca:
  • 1 iogurt natural o de pinya.
  • 3 o 4 ous.
  • Un rajolí de suc de llimona.
  • 1 mida de iogurt d'oli de girasol o margarina vegetal.
  • 2 mides de iogurt de sucre.
  • 3 mides de iogurt de farina
  • 1 sobre de llevat químic (tipus Royal)
  • 1 llauna de pinya
  • Sucre líquid.
Per la crema:
  • Un paquet de preparat per fer crema.
  • La meitat de llet que indica.
  • Sucre per cremar.

Preparació:
Es posa a escalfar el forn a 180º.
Es separen les clares dels sovells.
Es posen les clares, el rajolí de llimona i una cullerada de sucre del que correspon a la coca al vas de la batedora i amb les varetes es bat fins aconseguir el punt de neu.
en un bol es posen el iogurt, els rovells, el sucre i l'oli i es barreja amb una cullera de fusta. S'hi afegeix el llevat i la farina i es barreja bé. (pot ser amb la batedora).
Després, s'hi afegeixen les clares al punt de neu i, amb la cullera es va barrejant, com si s'emboliqués, suaument.

Es prepara un motlle folrant-lo amb paper d'alumini o de forn, es pose sucre caramelitzat al fons i les rodanxes de pinya ben posades. Es cobreix amb la massa i es posa al forn.
Als 20' es controla.
Quan ja està cuit (clavant un ganivet i que surti net) es treu i es deixa refredar.



Quan està fred es desmotlla i es posa a la safata de servir amb les rodanxes de pinya a la part superior. Es parteix per la meitat per farcir-lo.
Es prepara la crema seguint les instruccions del fabricant però amb la meitat de llet.
Es farceix per dins, es torna a tapar i es va posant la resta de la crema al damunt, amb compte.
Quan ja s'ha solidificat una mica, s'hi posa sucre i es crema amb un bufador de cuina o amb la pala de cremar.

BON PROFIT!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada