Receptes en català - receptes tradicionals catalanes - receptes de la cuina catalana

Traductor

diumenge, 31 d’octubre de 2010

Panellets


Ingredients de la massa base:

- 500gr d'ametlla molta
- 400 gr de sucre
- 300 gr de patata o boniato
- pell de llimona
- farina
- ou
- Pinyons, ametlles, coco, codony, xocolata, etc.

Elaboració

Bullir les patates amb la pell. Un cop toves s'escorren i és pelen. Preparar un puré quan encara són calentes. Deixar refredar el puré.
Afegir el sucre, l'ametlla molta i la pell de la llimona molt ratllada.

Barrejar la mescla amb una forquilla, intentant no remenar en excés, fins que quedi uniforme.
Ara ja tenim la base. Es treballa millor si ens posem farina a les mans.

Per arrebossar els panellets amb pinyons o ametlles, primer untem el panellet amb ou i després el passem sobre aquests fruits secs.
També es poden fer panellets amb codony, coco, xocolata, formatge, etc.

Un cop fets es pinten amb un pinzell amb ou batut i és posen al forn fins que estiguin daurats.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada