Pollastre al vi blanc

Ingredients:

  • Pollastre trossejat, especialment, quarters del darrere i ales.
  • Un gra d'all.
  • Una ceba.
  • Una mica d'oli (d'oliva) pel pollastre i oli (de girasol) per fregir les patates.
  • Un gotet de vi blanc
  • Aigua o brou.
  • Sal i pebre.
  • Patates tallades a tires, per fregir a part.
Procediment:

En una cassola, no gaire fonda, posem una  mica d'oli d'oliva i afegim l'all tallat a trossets molt petits. Remenem i afegim la ceba i el pollastre. Posem sal i pebre al pollastre.
Deixem que vagi enrossint... l'anem girant fins que agafi bon color.
Afegim el vi blanc, que vagi agafant el gustet... abaixem el foc i deixem coure poc a poc, tapadet...
Vigilem que no perdi tot el líquid... anem afegint aigua o brou i que es vagi fent...a foc fluix...
Quan estigui fet, amb una miqueta de salsa tanquem el foc i el deixem reposar tapat.
A part, fregim les patates i les posem a la cassola, sense remenar... que surtin a taula ben cruixents...
La salsa admet una picada, alguna herba aromàtica, com farigola, romaní o llorer... també podem posar tires de pebrot verd...

Comentaris