Receptes en català - receptes tradicionals catalanes - receptes de la cuina catalana

Traductor

diumenge, 3 de juny de 2012

PERA EMBOLICADA, O DISFRESSADA DE MÒMIA!


INGREDIENTS:
  • Peres no gaire madures o una llauna de peres en almívar.
  • Vi negre.
  • Nous o ametlles (una per cada pera)
  • 1 branqueta de Canyella
  • Pell de llimona
  • Un paquet de pasta de full refrigerat o congelat.
  • Sucre. (per dues mides d'aigua, una i mitja de sucre.
  • fruites vermelles.
  • Un tetra brick petit de nata de muntar.
 PROCEDIMENT:

Necessitem les peres al vi, per això, si són fresques, les posem a coure  amb mitja part d'aigua, mitja de vi negre, la part corresponent de sucre (en relació a l'aigua) la canyella i la pell de llimona.
Si són en almívar, les fem coure una mica amb el seu propi almívar, una mica de vi, la pell de llimona i la canyella.

Quan estiguin cuites, però no massa toves, les treiem i deixem que el líquid vagi reduïnt ja que l'utilitzarem com a salsa.
Si els fruits vermells són massa àcids, els podem coure una miqueta, per endolcir-los.

Mentre, pre-escalfem el forn segons les instruccions del fabricant.
Tallem la pasta de full a tires, posem l'ametlla o la nou al mig de la pera i l'emboliquem, dipositant-la a la safata del forn on haurem posat paper (de forn) una mica enfarinat. Anem preparant totes les peres, senceres o a meitats. Quan el forn estigui calent, les posem a coure, perquè es faci la pasta de full.

Mentre, preparem la nata (amb sucre o sense, al gust.

PRESENTACIÓ

A cada plat posem una o dues peres, una mica de nata i un grapat de fruits vermells i guarnim amb la salsa, que procurarem que hagi quedat espesseta.
També podeu afegir una fulla de menta.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada