Receptes en català - receptes tradicionals catalanes - receptes de la cuina catalana

Traductor

dimecres, 9 de maig de 2012

TRUITA DE PATATES

INGREDIENTS: (per dues o tres persones)
  •  4 ous.
  • 2 patates grans o 4 de petites.
  • 1 ceba.
  • Oli 

PREPARACIÓ:
Pela les patates i talla-les a rodanxes molt finetes.
Pela la ceba i talla-la a llunes finetes.
Escalfa l'oli i, quan estigui calent, fregfeixes la patata i la ceba, tothom diu que s'ha de fer amb foc fluix, com si ho bullíssis però a mi, m'agrada que quedin torradetes i cruixents.
Mentres, en un recipient prou fondo, bat els ous amb una mica sal.
Quan les patates i la ceba estiguin fregides, les escorres amb una escumadera i les barreges amb l'ou remenant bé.
Treus l'oli de la paella i hi poses la barreja, amb una espàtula o cullera de fusta vas movent per les vores, com si ho recullissis, va cuallant, procura que es cremi.
Quan vegis que la part de sota ja ha cuallat, posa un plat pla prou gran tapant la paella, aguanta'l bé amb la ma plana al damunt i gira la truita. Et quedará damunt del plat.
Posa unes gotetes d'oli a la paella i i fes-hi lliscar la truita amb compte.
Deixa que cualli de l'altra banda, al teu gust i... ja està.
Si no la vols gens sucosa, tanca el foc i deixa-la una mica a la paella.
Torna a agafar el plat (que si ha quedat brut et dóna temps de rentar-lo, i torna a girar-hi la truita.
També pots posar-hi verdures com bledes, espinacs, carbassó, carxofes, albergínia, pebrot vermell, ...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada