Receptes en català - receptes tradicionals catalanes - receptes de la cuina catalana

Traductor

diumenge, 25 de desembre de 2011

ARBRE DE PASTA DE FULL


Buscava un entrant informal per la nit de nadal i vaig trobar un arbre semblant a aquest. El vaig fer i ens va agradar, aquí el teniu:
Aquesta és la meva versió, fàcil i ràpida:

Ingredients:
  • Una làmina de pasta de full.
  • Crema d'espinacs (congelada)
  • Taquets de bacon o pernil.
  • 1 llenca de formatge de fondre.
  • 2 tomaquets petits (cherry o similar)
  • Formatge ratllat.
  • 1 ou.
Preparació:
Mentre s'escalfa el forn a 200º es retalla la plantilla de l'arbre en paper, es posa sobre la pasta de full i es fa la forma. Es tallen unes tiretes i es fan els marges, engantxant-los amb ou batut (i un pinzell).
Amb motlles de galetes o retallant amb una plantilla, es fa l'estrella dels reis i les de guarnir, es pinzellen amb ou i se'ls posa formatge ratllat damunt. Es punxa el fons i, perquè no pugi l'interior de l'arbre, es posa paper de forn (amb la forma) i s'omple de llegum seca (cigrons, per exemple). L'estrella dels reis, s'enganxa a la punta amb ou batut.
Es posa a coure al forn mentreb fem el farcit.
Farcit:
En un recipient apte pel microones, posem la crema d'espinacs, la llenca de formatge i el bacon.
Es deixa dos minuts a potència màxima i es remena. Si no està fet, es deixa una miqueta més.
Es treu, es barreja amb la resta d'ou batut, es treu la pasta del forn, es retiren els cigronets i el paper del fons i es farceix.
Es guarneix amb les estrelles i els tomàquets partits per la meitat.
Es torma a posar al forn fins que tingui bon color.
Es deixa refredar i... bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada