Receptes en català - receptes tradicionals catalanes - receptes de la cuina catalana

Traductor

dimarts, 22 de novembre de 2011

Rodó farcit




Ingredients:
  • Una peça de tall rodó ja farcit i preparat amb una malla.
  • Una ceba gran.
  • 2 o 3 grills d'all.
  • Mig got de vi.
  • sal i pebre.
  • Aigua o brou.
  • 1 cullerada de farina.
  • Oli
  • Prunes(previament remullades), pinyons, orellanas (opcional)
Preparació: Poses oli en una cassola i, quan estigui calent, hi poses la peça de tall rodó i la vas girant, que quedi daurada per tots cantons. També hi poses la ceba en trossos grans i els alls. Hi poses el vi, ho remenes una miqueta i baixes el foc. Hi vas posant l'aigua o el brou, calent, poc a poc, que no s'enganxi. Deixes que es vagi fent. Quan vegis que la ceba está feta, la poses en una gerra batedora amb els alls, la farina i una mica d'aigua freda o brou i ho passes per la batedora. Ho tornes a posar a la cassola, afegeixes les prunes, orellanes i pinyons. Ho tastes i hi poses la sal i el pebre (si fa falta) Ho deixes coure una estoneta, que la salsa agafi textura i el sabor dels fruits. Apagues el foc, retires el tall rodó perquè es refredi i llavors, el talles a rodanxes. Poses els talls en una safata( que es pugui escalfar una mica) ho cobreixes amb la salsa i...bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada