Receptes en català - receptes tradicionals catalanes - receptes de la cuina catalana

Traductor

dissabte, 12 de febrer de 2011

Palak Paneer



Ingredients:
- 800 gr d'espinacs trinxades
- Formatge (especial per al plat)
- 1 cullerada de postres de llavors de ceba
- 1 cullerada de postres de comí (jeera)
- 1 got de llet
- Nata líquida
- Uns brins de safrà
- Sal
- Una mica de sucre
- 2 grans d'all
- Una mica de cúrcuma (turmeric)

Preparació:
- Tallem el formatge en cubs i els fregim amb abundant oli.
- En un bol posem aigua amb abundant sal i ho movem.
- Quan el formatge queda daurat es treu de la paella, s'escorre molt bé l'oli i es posa a l'aigua amb sal. Reservem a un costat per més tard.
- En una paella gran fregim la cúrcuma, les llavors de ceba i el comí fins que estiguin cruixents a continuació incorporem els alls ben picats fins que es daurin.
- Afegim els espinacs i movem tot bé perquè les espècies es barregin bé i també incorporem el sucre.
- En un recipient escalfem un got de llet i hi afegim el safrà i posteriorment incorporem la llet als espinacs i movem bé.
- A continuació afegim la nata líquida (quantitat segons el gust) I seguim remenant durant 3 min. aproximadament.
- Finalment li traiem l'aigua al formatge i ho afegim a les espinacs, el movem per barrejar-ho tot bé.
- Rectifiquem la sal si és necessari
NOTA:
-Al fregir l'oli s'ha de tenir en compte que aquest salta molt, així que és millor posar oli en una paella, el formatge, tapar i posar-la a foc fort, així l'oli s'escalfa ràpid, el formatge no es fon i al tenir-lo tapat no ens cremem.
- La cúrcuma i el safrà són opcionals
- El sucre s'afegeix per conservar el color verd dels espinacs
- Recomenem utilitzar espinacs congelats.

(Recepta de Laura Losana)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada