Receptes en català - receptes tradicionals catalanes - receptes de la cuina catalana

Traductor

dijous, 27 de gener de 2011

Albergínies farcides



INGREDIENTS:

  • dues albergínies gruixudetes.
  • una ceba.
  • 200 g. de carn picada.
  • 300 g. de xampinyons.
  • una mica de crema de llet.
  • cuatre cullerades de salsa de tomàquet o tomàquet ratllat.
  • formatge ratllat.
  • una mica d'oli.
  • sal i pebre.

PREPARACIÓ
Cuinem les albergínies al microones fins que estiguin cuites per dins. Les deixem refredar una mica, les tallem pel mig, que quedin obertes, retirem la seva carn i la piquem petitona.
Procurarem que la pell quedi sencera i formant unes barquetes que posarem en una safata que pugui anar al forn.
En una paella, posem una mica d'oli, sogregim la ceba ben picada, quan estigui rossa, afegim els xampinyons tallats petitons excepte dos, que els tallarem per la meitat i serviran per guarnir, i deixem que deixin anar l'aigua. Després afegim la carn picada i també deixem que es faci. Finalment, hi posem l'albergínia picadeta. Anem remenant, espessim amb la crema de llet, salpebrem al gust i, si ens abrada, hi podem afegir trocets de bacon o pernil.
Deixem refredar una mica aquest farcit i omplim les barquetes. Tapem amb la salsa tomàquet, i espolsem formatge ratllat i posem mig xampinyó al mig.
Ho gratinem i ho servim.
Si sobra farcit, el podem congelar i un altre dia farcim alguns canelons o unes plaques de lassanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada