Receptes en català - receptes tradicionals catalanes - receptes de la cuina catalana

Traductor

dijous, 18 de febrer de 2010

Pastís de fruita





El pastís de fruita és molt fàcil de fer i adaptable al gust de cada persona.



Necessitem:
- Pasta de full prèviament descongelada
- Melmelada al gust
- Fruita (es pot fer segons el gust: de poma, pera, fruits del bosc, préssec en almívar, etc.)
- Clara d’ou

Forn:

Mentre preparem el pastís, deixem que el forn s'escalfi entre 150 i 170 graus.


Preparació:Estirem la pasta de full fins que tingui un gruix d’uns 3mm aproximadament. El posem al motlle, untem una mica de melmelada per sobre i el posem al forn ja calent. Deixem que agafi una mica de color. Guardem les restes de pasta de full que no s’han fet servir.


El traiem del forn, tornem a posar una capa de melmelada i col·loquem la fruita triada. Si es fruita gran, es talla prèviament a trossos.
Amb les restes de pasta de full decorem la part de sobre del pastís, sobre la fruita.
Pintem la pasta de full que queda a la vista amb la clara d’ou, per a que agafi un color daurat, i tornem a posar el pastís al forn.


Vigilar el pastís fins que es posi cruixent i daurat (mirar les instruccions del fabricant de la pasta de full, ja que pot variar el temps segons la marca).
Deixar refredar i menjar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada